Grupė skirta visiems Blogr.lt nariams.
Naudoju kelius blog’o lankytoju skaitliukus ir visi is ju rodo skirtingus duomenis, taciau daugiausia lankytoju uzfiksuoja blogr.lt statistika. Ar taip nera del to, kad blogr.lt skaiciuoja ir botus kaip normalius tinklapio lankytojus? Ar darote ka nors, kad botai nebutu priskaiciuojami, nes labai issikreipia statistika.
Kažkur tarp blogr.lt įrašų turi būt tokia naujiena. Neįtraukiami tik spamerių apsilankymai. Botai kol kas įtraukiami, nors Andrius žadėjo dar pagalvot apie juos. Galų gale koks skirtumas, rašyt įdomius įrašus statistika netrukdo :)
Absurdiška. Kaip galima statistika pasikliaut? Jeigu pas tave ateina žymiai daugiau botų nei pas mane ar kitą, dėl to tavo tinklaraštis populiariausias? Nepaisant to, kad kiti pritraukia netgi daugiau ar panašiai gyvų lankytojų?
Botai, turiu omeny google, yahoo ir panašūs botai, o ne spameriai. Pas visus tiek pat jų ateina. Mažiau į tas savo statistikas žiūrėk ir gyvenk laimingai.
Vienaip ar kitaip, didelis paieškos robotų (botų) aktyvumas yra savotiškas populiarumo rodiklis.
bet ar mes galim žinot ir matyt atskirtį, kiek lankomumo sudaro botai, kiek realūs lankytojai?
Statistiką kurdamas norėjau stebėti bendrus judesio srautus. Detalios statistikos analizės nemanau kad kada bus, kadangi tai jau atskiras projektas būtų. Tokiems poreikiams atsiranda Google Analytics :)
Andriau, tu nelabai supranti, kodėl kolega taip nepatenkintas :) Jam nepatinka, kad mano blogo įrašai fermos statistikoj per aukštai iškilę, nori kaip nors juos nuleist žemyn, ieško bet kokių įmanomų būdų.
Šiaip tai man vienodai, gal būtų įmanoma tuos lankomiausius mano blogo įrašus (arba visą blogą) atskirt nuo statistikos? Man ji mažai rūpi, o va žmogus apsidžiaugtų ;)
Statistika yra statistika. Iš jos išmetami tik spam botų IP. Kaip ir kokiais BALTAIS būdais prisitrauki srautą į savo blogą yra kiekvieno mūsų reikalas. Ar tai banneriukai pas kažką bloge, ar visur forume turėsiu parašą su nuoroda „spausk čia“ ar būsiu populiarus google paieškoje, visa tai kels tavo reitingą blogofermoje.
Realiai paieškos robotus galime išmesti, tačiau visas kitas srautas išliks ir nemanau, kad paieškos robotas sudaro didelius skaičius. Jei yra noro pabandyti, prašau surinkite IP adresus kuriuos aš įtrauksiu į ignore sąrašą.
Jei visi, tai visi, jei po vieną, tai geriau nė vieno. Hey.lt statistika rodo viena, Google Analytics rodo kita, trečias skaitliukas dar kita, blogr. statistika ketvirta. Jeigu priimt tokį sprendimą, tai siūlyčiau balsuoti.
Supraskite ponaiti, kad lankomumo statistika niekada nebus vienoda. Jei pasitikėčiau tai visų pirma serverio logais, vėliau Google Analytics :)
Taigi tavo atveju manau liktų tik Google Analytics. O šiaip, yra pasirinkimas ir kas kam labiausiai patinka tą žmonės ir naudoja.
Please create an account to get started.
Prisiminti duomenis