Grupė skirta visiems Blogr.lt nariams.
Užveskite ant kelio, iš kur parsisiųsti nemokamų ir įdomių WP temų ir kaip jas užsikelti savame tinklaraštyje?
http://wordpress.org/extend/themes/tag-filter/
Išsirinkęs temą ar kelias, brūkštelk čia ar info@blogr.lt ir įkelsiu.
Pora klausimų pusiau į temą: 1. Kai įkeliu temą, užtenka administravime uždėt varnelę, kad vieša būtų, ar dar reikia daugiau ką nustatyt, kad būtų visiems pasiekiama (anksčiau esi minėjęs, bet taip ir nebuvau įsisavinęs).
2. Kaip dėl temų pravalymo? Jau bandei nenaudojamas trint kai kurias?
1. Seniau neužtekdavo, dabar žiūriu jau užtenka tiesiog aktyvuoti.
2. Bandžiau trinti, porą pratryniau, bet tuo ir baigėsi, nebeprieinu vėl rimčiau prisėsti.
Gal vertėtų šitą topiką pervadinti į WP temos, nes aš kaip ir Mantas turiu klausimą dėl temų. Pateikta nuoroda generuoja begales temų, mano klausimas būtų, kaip neprityrusiai akiai išsirinkti gerą temą? Pavyzdžiui besirenkant temą, man kilo klausimas ką reiškia fixed-width. Ir dar toks klausimas, kiek aš pats galiu modifikuoti temą ir kaip tą padaryti? Na šiuo atveju tam tikrų dalių spalvos pakeitimas(pradžiai ) Kadangi nusižiūrėjau vieną temą, kurią naudoja g-taskas.lt, noriu paklaust ar užsidėjus šią nekils kokių nesklandumų talpinant video dešnėje pusėje? Nes kiek naudojausi, blogr.lt, labai ypatingai gali pasielgti su video. O galbūt žinote kokio įskiepio pagalba galima talpinti įrašus dėšnėje pusėje.
Geros temos yra populiarios temos. Žmonių patikrintos ir funkcionalios. Jei iš populiarių nieko patinkančio nerandi, tada jau knaisiojiesi po visą sąrašą.
Fiksuotas plotis reiškia, kad plotis nesikeičia siaurinant/platinant naršyklės langą.
Modifikuoti temą gali kiek nori. Atsisiunti, susimodifikuoji, geriausiai įsikeli į kokį nemokamą hostą, pasižiūri ar viskas gerai ir duodi kuriam nors iš mūsų, kad įkeltumėm į fermą. Dar galima truputį pasidailint per Custom CSS, tokiu atveju nereikia redaguot temos failų. Bet ten galimybės ribotos, nors spalvoms pasikeisti užteks.
Dėl video nežinau. Gal Andrius ką plačiau pakomentuos. Išbandyt reikia ir žiūrėt. Nors pala, ten berods paprastai į šoninę juostą įkeltas tas video, tai tada jokių problemų. Šoninėse juostose ir pas mus galima kelt kodą.
Ačiū, tau, Mantai, bet fėl populiarumo ir gerumo, manau, kad gali klysti. Žmogus ieško naujos temos, aha, pasižiūri populiari arba naujausia ir atsisiunčia. Tai nerodo kokybės, bet gal pasibandysiu.
Dėl to pločio aukščio, tai nelabai supratau, galima plačiau?
Pasibandymui reikia nemokamo hosto hmm, variantų gal? Beto gi kažkaip galima savo kompe ale sukurt virtualų, gal apie tai kokios info turit? Žinau, kad yra ta funkcija cusstom css, bet ką ten rašyt? Ir beto jeigu temos keičiamas headeris kaip jį pakeist? Kažkaip dabartinėje elegant grunge temoje neveikia nuostatos, arba aš kažko iki galo nesuprantu.
Ačiū, už atsakymą.
Patikėk, populiarumas parodo kokybę, dar ir kaip. Visų pirma, praktiškai visos jos sukurtos pagal po/mo failus, kas leidžia lengviau jas išversti į savo kalbą, kadangi jos populiarios, tai didelė tikimybė, kad atsisiuntęs jau rasi lietuvių kalbą. Kitas dalykas – funkcionalumas, tai nėra plikos temos, į jas prikrauta įvairių gyvenimą palengvinančių funkcijų. Būtent dėl to jo ir populiarios. Aišku, ne visos geros temos yra tarp populiariausių, bet laikui bėgant iškils.
Taipogi galima peržiūrėti kitus pop. temų autorių darbus. Yra mažai žinomų, bet praktiškai tokio pat funkcionalumo temų.
Aukštis nei prie ko :) Plotis. Tarkim, yra du tinklaraščiai: Fiksuoto pločio: http://mantas.malcius.lt (matosi, kad įrėminta mano tema, paprastai pagal rėmus ir atskirsi) Slankiojančio pločio: hmm, dabar ant greito net neberandu. Daugelis su fiksuotais.
Tarkim, paimi ir atsidarai naršyklės lange bet kurį tinklaraštį. Ir kaitalioji naršyklės plotį. Jei bus slankiojantis, įrašų žodžiai pradės šokinėt per eilutes, nes keisis jų plotis. O su fiksuotu pločiu taip nebus, nepriklausomai nuo naršyklės pločio tekstas bus toj pačioj vietoj. Sunku čia išaiškint. Šiaip geriau fiksuoti, bent jau pagal mane.
Nemokamas hostas – freehostia.com , užsiregistruoji, spaudi, kad instaliuotų WordPress, tada per FTP gali keltis failus (temas), o administravimas kaip ir čia fermoj.
Kompe nemoku. Gal Andrius patars.
Custom CSS ir aš ne per daug išmanau. Atsidarai visą savo CSS, susirandi kodo gabalą, kuriame nori ką pakeist, pakeiti ir įkeli į tą laukelį bei išsaugai.
Antraštės paveikslėlį pasikeisi per išvaizdos nustatymus.
Dėl nuostatų paliksim Andriui išsiaiškint :)
Please create an account to get started.
Prisiminti duomenis