Hostex pasuko serveriai.lt keliu?

2009-07-07 in Naujienos

Taigi viskas prasidėjo nuo to, kai apmokėjęs sąskaitą už talpinimo paslaugas nutariau pažiūrinėti kas naujo pas Hostexą, kadangi esu labai patenkintas paslaugomis ir tuo, kaip vyksta visi procesai.

Užėjęs į titulinį pastebėjau pasikeitusias talpinimo paslaugų kainas. Sudvejojau, kad gal pas mane kažko papildomo užsakyta, bet vėliau, viską palyginęs įsitikinau, kad iš pagrindinių parametrų viskas sutampa.

Nusprendžiau parašyti laišką Hostex pagalbai, kadangi ten atsakymai dažniausiai aiškūs ir greiti. Taigi štai ką parašiau:

Laba diena, norėjau pasiteirauti dėl VD-M kainos.

Ką tik apmokėjau sąskaitą už VD-M kuri buvo
119LTL + 22.61LTL PVM = 141.61LTL

pas jus tituliniame randu visiškai kitą VD-M kainą, t.y.
89LTL + 16,91LTL PVM = 105,91LTL
Gal galėtumėte, prašau, paaiškinti, kodėl yra toks kainų skirtumas?

Įrašyta: 2009.07.03 16:19

Suma gal ir nedidelė, bet manau kaip mokestis už projekto palaikymą, kuris neneša jokio pelno yra gan didelis.

Kadangi gan vėlai parašiau užklausą ir dar buvo penktadienis, atsakymą gavau gan keistu laiku „Įrašyta: 2009.07.07 16:47“

Po visų laisvų dienų, prieš pat darbo pabaigą, galbūt turint omenyje, kad gautas atsakymas ne itin tenkins. O jis buvo toks:

Sveiki,

Jūsų užsakyto plano kaina yra 119Lt, tokia, kokia buvo nurodyta užsakymo metu. Mes neseniai atnaujinome planus ir šiek tiek pakeitėme suteikiamos programinės įrangos komplektą. Norėdami pakeisti planą į naujesnį turėtumėte užsakyti naują serverį ir į jį perkelti duomenis o senojo atsisakyti.

Pagarbiai,
Darius Matuliauskas
Hostingo verslo direktorius
+370 (5) 2059451

UAB HOSTEX .
Švitrigailos g. 11H, LT-03228 Vilnius, Lietuva

Virtualus pasivaikščiojimas po HOSTEX duomenų centrą:http://www.hostex.lt/duomenu_centras

http://www.hostex.lt

Kaip ir seniau, serveriai.lt atveju į kiek suktesnius klausimus atsakinėdavo direktorius, šiuo atveju atsakymą rašė taip pat direktorius. Gan keista, negi visus taip paveikė krizė?

Kiek supykau dėl tokio pat braižo kaip ir serveriai.lt. „Persikelkite duomenis“ arba mokėkite daugiau.

Parašiau atsakymą ir manau atsakymo šiandien jau nebesulauksiu:

Prašau pasakyti tada, kuo skiriasi programinės įrangos paketai.
Dabar ir jūs šantažuosite su duomenų persikėlimu kaip ir serveriai.lt?
Kažkoks absurdas… tikra „pagarba“ lojaliems kllientams.

Laukite tęsinio…

4 responses to Hostex pasuko serveriai.lt keliu?

  1. Silas said on 2009-07-07

    „jūs šantažuosite“ oho kokie kaltinimai :)) Drąsu drąsu.

    Ir ar tai neįrodo kad probleminiai klientai ir lieka probleminiais :)

    Profilio nuotrauka (Blogr.lt)

    Blogr.lt atsako:

    O kaip kitaip pavadintumėt tokią padėtį?

    Lygiai tokia pati kaip serveriai.lt. Visi nauji klientai moka pigiai, o senieji turi arba persikelti visus savo duomenis (~20GB mano atveju) plius susikonfiguruoti visą serverį iš naujo, kas už truko tikrai ne vieną dieną, arba ir toliau mokėti daugiau.

    Tikra „pagarba“ klientams. Sutinku kad stipriai parašiau, bet tikrai pasidaro pikta kai bėgi nuo vieno ir galiausiai atsipūtęs pamatai kad vėl tokia pati situacija…

  2. Mantas said on 2009-07-07

    Na gal nereikėjo iš karto taip užsipult, tie žmonės gi gana draugiškai nusiteikę blogerių atžvilgiu. Gal dar būtų pavykę gražiuoju susitart.
    Nors tu geriau žinai :)

    Profilio nuotrauka (Blogr.lt)

    Blogr.lt atsako:

    Kaip minėjau, gal ir pasikarščiavau, bet ar aš turiu juos edukuoti kaip elgtis su klientais, kurie planuoja pas juos būti ilgai.

    Ar neskamba absurdiškai: „pirk naują, viską persikelk ir bus pigiau“, kai realiai jiems viskas po vienu mygtuko paspaudimu.

  3. xi xi, o kai dešros maksimoj nusiperki, o kitą dieną pamatai, kad ji atpiginta – irgi reikalauji pinigų atgal? :)

    Nusipirkai paslaugą – pasirašei sutartį, tai tavo ir sutarties tiekėjo pareiga yra laikytis tos sutarties. Jei sutartyje nenurodyta, kad atpigus planams, automatiškai jie atpigs ir tau, tai ir nepinga. Negi taip sunku suprast? :) Žiūrėk ką pasirašai ir paskui neverk!

    Tokia praktika yra visiškai įprasta dedikuotų serverių nuomoje. Naudoji servaką už sutartą kainą, nors tas pats tiekėjas jau dvigubai galingesnius už tiek $ siūlo. Kol galų gale neiškenti, susimoki setupą, imi naują, persikeli ir vėl viskas iš pradžių :)

    Aišku lietuviai su tais nupiepusiais VDS’ais truputį išsidirbinėja (nes praktiškai nėra perkėlimo sąnaudų), bet antra vertus kur tu matei LT, kad kliento neišpisinėtų :)

    Profilio nuotrauka (Blogr.lt)

    Blogr.lt atsako:

    Pasikartosiu, esmė yra kliento vertinime. Kadangi matau tik du rimtus hostingo tiekėjus Lietuvoje, jie jaučiasi gan drąsiai nelaikydami įsikibę klientų. Jau nuskambėjo serverių atvejis, dabar panašu kad kartojasi ir hostexe viskas.

    Jei gerbi savo klientą, atpigus paslaugai, ją atpiginsi visų pirma esamam klientui, o tik vėliau naujam. Apie dešras čia nėra ko kalbėti.

    Ateitis pastovume ir lojalume, o ne vienkartinėje paslaugoje. Matyt lietuviams dar negreit tas dašils…

  4. nereikia tik išpidnėti :) tau gi siūlo, imk naują VDS, persikelk ir naudokis. Ar ir perkelt nemokamai viską turi?

    Nusipirko jie naują servaką, kuris gerokai galingesnis už senąjį, tai natūralu, kad ten daugiau VDS prikiš ir pigesnė savikaina bus, tai pigiau ir siūlo.

    O pvz. dabartinis, kurį naudoji, senas daug elektros ryja, galios nėra, tai tik ir laukia, kad visi išsikeltų ir mestų jį lauk.

    Tai tau ateičiai:
    1. Suprask kokią prekę perki
    2. Skaityk sutartį
    3. Sutarties besilaikančią šalį vadint „šantažuotojais“ yra *** viršūnė

    Profilio nuotrauka (Blogr.lt)

    Blogr.lt atsako:

    Savo nuomonės apie kliento lojalumo skatinimą nebekartosiu.

    Jei jau nusipirko naujesnį tai ima ir viską permeta kaip tavo pavyzdyje „taupymo sumetimais“. Tačiau Hostexas parašė kad pasikeitė tik programinės įrangos paketas, todėl nelabai suprantu kokia programinė įranga gali kainuoti ~40LTL per mėnesį.

    petriukas atsako:

    40 LTL nemaza suma, jei jau tenka keltis duomenis, tai uz tiek galima net galingesni serveri issinuomoti (sutramdzius savo ego :)

    Profilio nuotrauka (Blogr.lt)

    Blogr.lt atsako:

    Nemaža kai pelno iš projekto nėra. Problema čia ne su ego.

    Perkėlimas nėra vienos dienos reikalas.

    1. Blogofermą naudoja daug blogerių, dešimtys su savo domenais, kurie sukunfiguruoti jei nesumeluosiu trimis būdais. Vieni per tiesiog CP priaddinti hostinge, kiti tiesiai serverio configuose, kadangi pirkti tiesiai Hostexe ir nėra kito būdo juos priaddinti tame pačiame provaideryje, treti pas savininkus DNS nustatymuose ir pas mane. Viskas dėl tiekėjų subtilybių.

    2. Failų ir duomenų bazės permetimas vėl kainuotų labai daug laiko ir nervų. O taip pat neišvengiamas downtime’as perkėlimo metu, kitu atveju dingtų paskutiniai duomenys.

    3. Serverio sureguliavimas, tokio specialisto kaip aš, vėl užtruks marias laiko.

    Viskas dėl to kad viską turiu pavežti savo jėgomis, finansais ir nervais :)

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Eiti prie įrankių juostos